Een house-event organiseren met weinig budget? Of het nu gaat om een event voor 100 of voor 3000 personen... bij ons bent u aan het juiste adres! WALLH staat niet alleen garant voor kwalitatief goede DJ’s, maar biedt een totaalconcept op maat voor een geslaagd house-event. Een goed doordachte line-up, interactie met het publiek, apparatuur, licht, geluid en multimedia. Dankzij onze jarenlange ervaring is dit alles bij WALLH in goede handen.

Wat is Wallh?

WallH staat voor We All Love House. Een avond WallH staat gelijk aan een muzikale reis langs verschillende house-stijlen. De show begint in een rustig tempo, bijvoorbeeld met deep house, latin house of lounge. Vervolgens wordt de beat geleidelijk opgevoerd en de avond eindigt in hardstyle. WallH kenmerkt zich door een goede muzikale opbouw en zoekt steeds naar de juiste balans.

WallH is overal in te passen: als onderdeel van een festival of als event in een kroeg, zaal of discotheek. WallH is geschikt voor een breed publiek. De show richt zich in eerste instantie op jongeren, maar blijkt in een wat aangepaste vorm ook geschikt voor een oudere doelgroep. Interactie met het publiek vinden wij erg belangrijk: contact met de mensen en weten wat er speelt in de zaal. Hieronder worden de verschillende opties binnen WallH nader toegelicht. Heeft u specifieke wensen? Wij denken graag met u mee en maken samen met u een programma op maat.

Opties binnen WallH

Local DJ’s

Als organisator of zaaleigenaar kun je ervoor kiezen om lokale DJ’s een podium te bieden tijdens WallH. Een paar weken voorafgaand aan de show wordt dan een aantal DJ’s uit de regio geselecteerd. Zij volgen gratis een paar workshops van een professionele DJ om zich voor te bereiden op de show. Tijdens de WallH-avond krijgen zij de kans om een paar nummers te mixen.

Social media event

Op het podium staan twee videocamera’s. De show wordt via een livestream uitgezonden op internet, zodat mensen die niet aanwezig zijn het live kunnen volgen. Daarnaast is het mogelijk om de show achteraf terug te kijken. Achter de DJ’s hangen twee grote beeldschermen, waarop videoclips worden getoond en tweets binnenkomen. Mensen kunnen via hun smartphone verzoekjes indienen: nadat ze zijn ingelogd op het systeem van WallH, kunnen ze een nummer opzoeken en aanvragen. Er is op allerlei manieren interactie tussen de DJ en het publiek. Soms staat de DJ zelfs tussen het publiek: hij zal met zijn iPad een aantal nummers live mixen.

DJ battle

Eén podium, één DJ-set en twee DJ’s... In de DJ battle nemen twee DJ’s het tegen elkaar op. De eerste DJ zet een nummer in en DJ nummer 2 probeert het nummer in te mixen. Lukt dit niet? Dan is hij af en is de volgende DJ aan de beurt. Tijdens de battle moeten de DJ’s zich continu aan elkaar aanpassen en dat blijkt vaak een hele uitdaging. Deze uitdaging wordt nóg groter DJ’s van uiteenlopende stijlen tegen elkaar battelen. Het resultaat is een sterk roulerende line-up!

DJ versus band

Een combinatie van een DJ en een rockband… Waarom? Een band heeft pauzes nodig en de DJ kan deze mooi opvullen. De combinatie zorgt voor een zeer afwisselend programma en is daardoor toegankelijk voor een breed publiek. Maar dat is niet alles! Binnen WallH maken de DJ en de band er een battle van. Terwijl de band nog aan het spelen is worden de muzikanten weg gemixt door de DJ. Het geluid van de band komt binnen op de draaitafel, zodat de DJ allerlei effecten kan toevoegen. Maar andersom gebeurt het ook: nadat hij een aantal nummers heeft gedraaid wordt de DJ weer weg geblazen door de band.

Dubhob House

Wat gebeurt er als je iemand zonder DJ-ervaring achter een draaitafel zet?... Een chaos! Dubhob House is de afkorting voor dubbel hobbelen house. De DJ haalt iemand uit het publiek naar voren. Na een korte uitleg over de DJ-set mag hij/zij zelf gaan mixen. De ervaring leert dat dit niet meteen goed gaat... Het resultaat: de muziek klinkt dubbel en het ritme loopt niet goed door. Op het moment dat dit gebeurt, raakt het publiek in de war en iedereen danst uit de maat. Dubhob is een verrassende gimmick; het zorgt voor een toffe interactie met het publiek!

Grote namen

Het is mogelijk om bekende artiesten in te huren. Deze keuze is afhankelijk van het budget dat de zaaleigenaar hiervoor wil vrijmaken. In één van de eerste edities van WallH heeft Wild styles gedraaid. Zie hiervoor ook de promofilm.

Wat kost het?

WallH organiseert DJ-shows voor een laag budget. WallH biedt verschillende opties, zoals hierboven beschreven. Deze opties brengen geen kosten met zich mee voor de zaaleigenaar! Het inhuren van een bekende artiest vormt hier de enige uitzondering.
Verder zorgt WallH voor:
• Professionele DJ’s
• Apparatuur: DJ-set, geluid, licht en optioneel ook beeld en een LED-dansvloer.
• Online kaartverkoop

De zaaleigenaar draagt zorg voor het volgende:
• Promotie (online, posters of flyers)
• Entreebewijzen (zoals polsbandjes)
• Zaal, backstage ruimten
• Beveiliging
• Stroom en internetverbinding
• Drank en eventueel andere catering

WallH ontvangt de opbrengsten vanuit de entree. Als de zaaleigenaar budget vrijmaakt voor een bekende artiest gaat de entreeprijs omhoog en worden de opbrengsten gedeeld door WallH en de zaaleigenaar.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Bel of Mail ons.

Action

Doe mee en win!

Schrijf je nu in bij EljayF Nieuwsbrief!

Maak kans op een persoonlijke House Kamer / Tuinfeest drive-in met DJ.

Stuur je originele mail naar:

Info@eljayf-events.com